Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

8th - Notty Jr.

Type : Cat
Breed : Domestic Short Hair
Gender : Male
D.O.B : 18 June 2010
Color : Red & White
Size at Maturity : Small
Hair Length : Short
Vaccinated : No
Dewormed : No
Spayed/Neutered : No


Notty Jr. - 3rd Generation anak Dotty.. Nama Notty Jr ni diberi sempena nama kucing saya yang saya amat sayang.. iaitu Notty, yang telah meninggalkan saya pada 31 Julai 2010. Saya by si Notty ni nama sama sebab warna bulu dia.. cume yg beza Notty Hitam n Putih, tapi si Notty Jr ni Orange n Putih.. Ekor semua orange n ade satu dot kat kepala warna orange.. same je macam Notty.. dia mengingatkan saya dgn Notty n satu2nya male utk 3rd Generation anak Dotty.. hurmm sayang dia.! Notty Jr pon ape kurangnya.. mmg nakal yg teramat.. penat la layan dia. sesuai ngn nama dia.! suke panjat sane sini.. nak tangkap dia pon.. dia boleh main2kan saya.. da sampai dekat saje je lari.. cam nak main kejar2 plak ngn Mummy dia...


--------------------------------------------------------



24 October 2010 - Nampak ade perbezaan kat Notty Jr.. dia nampak macam lemah je.. n mata dia pon semacam je.. hurmm semakin risau tgk keadaan dia.. tapi masih bermain lagi n masih ade selera makan... so biarla dlu... saya cume bagi dia makan ayam rebus je.. n nama berselera...


26 October 2010 - Pagi sebelum pergi kerja kemas cage mereka n tgk NottyJr mmg da lemah.. tp masih ok.. biar dlu.. n balik jekerja tgk dia da terlalu lemah.. anak mata dia pon da lain.. n mata pon xnampak sgt sebab da tertutup ngn selaput mata tu.. risau betul.. nearest vet da tutup.. kebetulan nak kene pergi beli brg dapur ngn mak mertua, so saya pon keluarkan Notty Jr dari cage n lexkan atas bantal dalam bilik mereka.. n saya pon keluar sekejap.. kebetulan bli brg dapur saya beli Dada ayam utk direbus..
Sampai je dirumah perkara pertama saya buat terus meluru cari Notty Jr.. tgk2 dia mcam da lembik.. sbb mcm basah je bantal tu n dia pon da terlentok mmg macam da mati.. saya pon gerak2 kan dia. da mmg nak menangis la..igt da mati.. skali dia bangun dengan lemah.. basah tu mayb dia terkencing.. xlarat nak bangun. so saya pon ambil dia..lap2 badan n muka dia. pindahkan dia dalam bakul.. n tgk mmg da xda harapan da... mmg macam malam tu jgak mati.. tp saya x putus asa.. malam tu saya rebus dada ayam.. n suapkan dia makan.. saya bg dia minum air rebus ayam tu.. saya paksa jugak.. sbb dia x makan2.. paksa dia makan sikit... n lap2 kan dia. Nampak keadaan dia macam ok sikit bermaya sikit...
Malam tu Notty Jr tdo dengan saya.. saya selimutkan dia dalam bakul tu.. n belai dia.. saya asyik2 terjaga tgh malam sbb nak periksa Notty Jr.. tiap kali bangun saya mesti gerakkan dia sbb risau.. huhuuu.. sian Notty Jr. asyik2 kene kacau tgh tdo.. n ade skali saya terjaga dia da keluar dari bakul n tdo sebelah saya. Bile terjaga dia pon pandang saya buat muke kesian.. rupanya dia terkencing dekat cadar sikit..takpe saya x marahkan dia n masukkan dia tdo kat bakul balik..







Bangun pagi tgk dia ade perubahan nampak ok sikit..tp saya masih risau.. Saya tempatkan Notty Jr dalam carrier sbb klu dalam cage adik beradik dia tu nakal... main langgar2 dia n dia diam je.. so biar dia rehat... kat tempat kerja saya x senang fikir dia risau.. n cakap kat hubby minta bawak saya balik ambil Notty nak bawak g Vet. saya da buat appoinment dengan Doc. Lunch time saya pun balik.. n bawak Notty g vet naik moto je, lex dia dalam paper bag... sbb dari rumah klu ikut jalan dalam dekat je.. Sampai je Doc xda pulak.. sy pon rushing.. so saya tinggalkan Note n tinggalkan Notty kat assistant dia..

Sampai je dekat ofis Doc kol ckp Notty ni demam sikit.. takut virus je sbb Notty x vaksin lagi.. so Doc da bg ubat yg sepatutnya.. saya boarding Notty utk ptg tu.. balik kerja baru ambil dia.. n balik je kat rumah dia da start2 berlari ikut saya kemana saya pergi..da nampak Notty sihat sikit.. Lega hati saya..

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget