Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

Wordless Wednesday : ??????????








ProDiet Photo Contest

So guys... mari kita ramai2 join contest ni... menang kalah ke yg penting kiter seronok berkongsi gambar2 bersama si comel...







My Lovely Cat Photo Contest (10 Aug - 4 Sept 2011)

Step 1: Take picture of a lovely moment of yourself with your cat(s).

Step 2: Create a caption (not more than 20 words) describing that particular moment in English or Bahasa Malaysia only.

Step 3a: Fill in your details, upload your picture and write your caption at “Your Answer” at http://petworld.com.my/con​test


OR

Step 3b: Email your picture, caption and the following detail to contest@petworld.com.my

-Your name (as in I.C. / Passport)
-Home address, zip code
-Home / Cell phone number
-I.C. number
-Birth date
-Question 1: I’ve been using ProDiet for _____ (days/months/years).
-Question 2: I know / heard about ProDiet from _____.

Step 4: Your picture will be uploaded at Facebook here

Step 5: Get started to ask your friends and family to vote “LIKE” at your picture in Facebook.

So start taking pictures, join the contest, and win the prizes NOW.
By joining the contest, you agree to http://petworld.com.my/con​test-terms-conditions





Bilik Raya...Yeayy Yeayy nak raya...;-p

Aktiviti Ahad (31.07.2011)...... supriseee..! mummy & daddy Redzuyatt's Furrkids lakukan pengubahsuaian utk bilik mereka...
 
Bilik bebudak ni x la besar pon.. kecik je.. coz skrg stay dgn MIL.. ade 3 bilik je..so yg kosong pon bilik kecik ni jela.. boleh la utk sementara tunggu mummy & daddy beli umah...
 
Ermm bilik ni da mmg lame x cat.. da buruk da pon... last cat pon dalam 10 tahun lepas kot... so kami decide nak buat sesuatu sikit la.. pagi2 ahad tu kami kuar pergi beli cat dan perkakas2 yg diperlukan..
 
Dalam pukul 3 petang kami mula mengecat... tercangak2 juga la bebudak ni tgk.. siap si buboy dr dalam cage nak capai berus cat..haaaa..
  
Ni la gambar Sebelum dan selepas..
Gambar sebelum.. maap la ye sepah sket...n mase ni podok kan diorg dalam cage..hahaa klu x abes sebok tlg ngecat...


  Gambar selepas siap mengecat...

Kami memilih warna putih dan kelabu.. nampak la moden sket. cewaahhh...Kelabu kami buat dibahagian dinding tepi cage bebudak ni takot  kotor mse diorg ni poo or pee..yg lain sume putih..
 
Dalam pukul 6 ptg kami call org yg buat drilling...kami tukar lampu bulat yg sebelum ni kepada lampu fluorescent... dan kami tambah "feature" baru kat bilik yg kecil ni..hehee...
 
*Feature* baru..~~ Tempat menggantung rosset..!!!~~ hahaa... biar diorg ni tiap2 ari tgk.. Kami minx pekerja indonesia ni.. menebuk lubang di kiri dan kanan..kemudian ikat la dawai..mcm buat ampaian jer. biase2 jer..huuu.. n kami buat 3 layer..
Inilah dia featurenyaa....sneak peek dlu...~~
Maap la ye... pintu tu x cat lagi..sebab dah pnat.. nanti baru sambung..~


Inilah dia.. TADAAAAAA>>>~~~!!

Koleksi rosset kami... ;-p

To be continue......

Alas Kaki RM4.80... Weeeee..~~

Sabtu lepas, pas balik dari bawak Tembun & Notty g cunatt g la VIVA Home kat area Cheras tu.. sbb ade promotion untuk grand opening dia...hehee.. baru je sampai sane trus dah shopping sbb ternampak alas kaki ni.. Happy Hour ~RM4.80~ terus ambikla.. ade 3 jenis warna.. so baby beli jela ketiga2nya... byk tui dah koleksi brg2 bermotifkan kucing nieee...


Ni dia alas kaki tu.. cantik.. leh buat alas masa catshow nanti...hheeee...

Sape2 yg berminat boleh la pergi ke VIVA tu.. aritu beli dia bukan dalam kedai..... dia promotion kat luar....try la cari...~~







~ Hari yang di nanti telah tibaa.... (Masuk Jawi)~

Hahaaaa... hurmm sabtu lepas pagi2 lagi da bgn sbb nak bwk si Notty & Tembun p cunat...Lepas baby uruskan hubby pergi keje...siapkan la budak2 ni... mlm sebelumnya dah puasakan diorg..


Ini lah muke2 diorg lpas da masukkan dalam carrier..muke mcm takot2 je.. tapi still nakal sbb koyakkan suratkhabar yg baby lapik kat dalam tu..diorg gigit2 suratkhabar tu..





Otw pergi hujan lebat pulak aduhhh...smpi je sane dlm hujan2 tu kene plak la  bwk diorg ni yg sgt berat ngn pegang payung lagi.... patah pinggang mummy..

 
Tgk hujan lebat betul lepas hantar diorg..


 Bukti...

Lepas selesai isi borang sume.. Dr. Pushpa suruh dtg balik dalam lagi satu jam.. so baby pon pergi la McD dekat stesen petronas berdekatan..ape lagi bfast la... da la sorg2 je sbb hubby keje..

Menu Mummy...


Lepas dah habis makan dalam pukul 10.30 pergi balik SPCA utk ambik bebudak tu..sampai2je da ramai volunteer coz diorg tgh setup utk jumble sale esok.. dtg je terus ambil diorg..diorg pon dah separuh sedar da... n balik.....

Balik tu bawak bebudak ni singgah umah tokma diorg...heee...n lex dalam cage abg baby sementara... saje bawak budak kene cunat melawat tokma dia...


Ni muke2 budak yg dah kene sunattt...


Pasni giliran yg lain pulakkk tungguuu....
  


~ Masuk Jawi ~

Salam semua.... lama baby x update blog nih.. so sorry sbb lately busy sgt n mcm2 berlaku.. nanti baby ceritakan satu persatu.. ape2 pon benda pertama yg nak di update....sok nak bawak NOTTY JR. & TEMBUN P NEUTER...hahaaa.. aiyookk... xtau.....

So tadi da siap bersih2kan bebudak ni.. n puasa kan... tgal esok je nak bawak g SPCA Ampang...baby da biasa p bawak kucing spay/neuter kat sane... ok la... ami baby nak tdo da ni.. cok nak bgn pepagi bwk bebudak ni... heheee... 

 Ni la muke2 yg nak kene masuk Jawi sok...~~

NOTTY JR.

TEMBUN
I
I
I
I
Sok baby update status bebudak ni sesudah dicunatkan......~~


All About Cats ~ Henry Cats

Hai ape kabar sume...lame baby x update blog ni.. hehe demam + last time blogger ade prob...
 
Just nak kongsi satu cite ni je... aritu 2 mgu lepas pergi kat I Setan KLCC.. saje2 la jalan2.. skali g ke bahagian Household dekat dgn Supermarket jalan punye jalan jumpe lak satu corner Henry Cats..! hahah.. jual brg2 bermotifkan kucing..~ ade jugak anjing tapi x banyak sgt.. wahh tgk geram2 belaka.. tp x beli pon.. sbb harga mahal la imported.. x mampu(lebih baik beli brg2 utk my furrkids)..huuu~.. paling murah pon dalam RM20++ untuk handphone chain je - beg2 dan lain sumenya rm100++ hahaa mampu cuci mata jela.. ape2 pon enjoyy pix ni...
 
Tapi seyes cantik2...!!~~
 
Pada yg nak mengetahui lebih lanjut berkenaan product ni boleh la layari website ni... www.henrycats.com
 


 ** 3 gambar di atas ihsan daripada Mohd Yussrin dan isteri Nora Jaafar...
(hahahaa.. aritu nak ambil gambar lain takot lak nt kene mara ngn org tu.. dapat amek 2 gmbr dibawah ni je secara sorok2 heee...)


 
 
 

**UPDATE - International Cat Show 2011 [22, 23 & 24 July 2011]

Ingat lagi x dulu baby penah post pasal International Cat Festival anjuran MCFA..? Kalau tak igt boleh refer kat link ni...  http://redzuyattfurrkids.blogspot.com/2010/12/international-cat-festival-2011-mcfa.html 

Show last time ditunda atas sebab tertentu.. so kali ni mereka telah mengeluarkan tarikh baru bg Cat Show ni... hurmm mesti masuk ni.. hurmmm siap kan jela duit ye...ok sebarang maklumat boleh refer disini atau boleh direct ke MCFA ..!! Jom Join..!!~








EARLY BIRD
(REGISTER BEFORE 29th February 2011)

Entry fees 18ring RM420 (6ring FOC) for all breed Pedigree Cat &
18ring RM180.00 (6ring FOC) for all breed HHP will be compete in three category Kitten, Adult, Alter
(Kitten & Alter TICA official show)

HHP TICA registered entitle for TICA TitleMaster (MS)
Grand Master (GRM)
Double Grand Master (DGM)
Triple Grand Master (TGM)
Quadruple Grand Master (QGM)
Supreme Grand Master (SGM)
All hhp point will be send to TICA USA,

For Pedigree TICA TitleChampion (CH)
Grand Champion (GRC)
Double Grand Champion (DGC)
Triple Grand Champion (TGC)
Quadruple Grand Champion (QGC)
Supreme Grand Champion (SGC)

All point will be send to TICA USA,

NORMAL ENTRY FEES18ring RM 850.00 for Pedigree & 18ring RM 450.00 for HHP
A lot of prices to be win !



For Entry Form Click Here..!!

Tips ~ Penjagaan Selepas Pembedahan

Salam, disini baby nak berkongsi sedikit tips2 yg perlu kita ambil berat dan lakukan sekiranya furrkids anda baru menjalani pembedahan / atau pemandulan...


1. Ketika membawa haiwan peliharaan anda pulang selepas pembedahan elakkan daripada tersentuh kawasan yg baru dibedah.

2. Haiwan peliharaan anda mungkin memerlukan sehingga 6 jam untuk mula sedar dari kesan pelalian.

3. Pastikan haiwan peliharaan anda ditempatkan di tempat yg selamat, terlindung dan sunyi untuk pulih kerana ia masih lemah dan tidak dapat mengimbangkan badan sepenuhnya.

4. Letakkan haiwan peliharaan anda diatas kain atau surat khabar untuk memastikannya tidak kesejukan. Pastikan keadaanya sentiasa bersih dan kering kerana ia mungkin berkumuh dalam keadaan separuh sedar.

5. Berikan sedikit air dan makanan hanya setelah ia boleh bangun dan berjalan dengan stabil. Ada kalanya haiwan peliharaan anda hanya berselera sehari selepas pembedahan (ia mungkin mengambil masa semalaman untuk pulih  sepenuhnya dari kesan pelalian). Dalam proses penyembuhan, ini adalah biasa sekiranya ia termuntah dan anda tidak perlu cemas tentangnya.

6. Kurung haiwan peliharaan anda di dalam sangkar selama 7-14 hari selepas pembedahan bagi menghadkan pergerakannya supaya luka pembedahan cepat sembuh.

7. Periksa kawasan pembedahan sekurang-kurangnya sekali sehari selama 2 minggu selepas pembedahan untuk memastikan luka pembedahan sentiasa bersih dan kering serta jahitannya tidak terbuka bagi mengelakkan berlakunya jangkitan kuman. Sekiranya bermasalah, (bengkak, keluar cairan berdarah / bernanah, atau jahitan terbuka), sila bawa haiwan peliharaan anda berjumpa vet/Klinik Kembiri dengan segera.

8. Sesetengah haiwan peliharaan mempunyai balutan dikawasan pembedahan. Biarkan sehingga 3 - 4 hari selepas pembedahan selagi balutan tersebut bersih dan kering. Tidak mengapa sekiranya haiwan peliharaan anda menanggalkan balutan ini dengan sendiri lebih awal. Ia juga mungkin menjilat atau menggigit kawasan pembedahan tersebut tetapi pastikan ini tidak berlaku dengan kerap.

9. Elakkan daripada memandikan haiwan peliharaan anda untuk tempoh sekurang-kurangnya 14 hari selepas pembedahan. Lap dengan kain lembap sekiranya ada comot, tetapi sentiasa pastikan kawasan jahitan itu kering kerana air boleh meresap kedalam dan mengakibatkan jangkitan.

Harap tips ringkas ini dapat membantu....
^_^













Beratus2 Anjing Terselamat Dari Menjadi Santapan Orang2 Yang Tidak Berperikemanusiaan..!!~

Hye semua.. malam ni dok belek internet ni browse sana sini termasuk la kat web Daily Mail ni yang menceritakan pencinta haiwan di China dapat menyelamatkan beratus2 anjing dari dibunuh untuk santapan org2 yg xda otak ni.. (maaf la kalau ayat kasar sbb betul2 geram) boleh refer di link ni..


Walaupun orang Islam tidak boleh membela anjing, saya sebagai pencinta haiwan berasa marah n sedih bile baca news ni.. dimanakah letaknya hati mereka..?? xtau la... Walaupun ia seekor anjing.. tapi ia tetap makhluk ciptaan Allah S.W.T. ape la dosa2 mereka... walaubagaimanapun nasib mereka terselamat tapi mereka mendapati seekor dari beratus2 itu telah mati.. disini saya letakkan gambar2..(kalau mcm ni boleh lagi. tp kalau yg seksa2 kucing / anjing tu sy sendri pon x sanggup nak tgk...)



Anjing2 ni dibawa menaiki trak yg mempunyai sangkar dibelakangnya dan telah di lihat berada dijalanan..

Anjing2 ni dilepaskan setelah berjaya diselamatkan dan sekarang dijaga dengan rapi sehingga sihat


Kesiankan tgk anjing2 ni... saya baca ni pon nak nangis...
mereka ni diletakkan di dalam cage yg kecil dan padat sebelum dibawa utk disembelih
tapi alhamdulillah berjaya diselamatkan oleh animal lover di sana dengan meletakkanya dilaman yg lebih kurang twitter memohon minta bantuan..


Trak ini berjaya ditahan dan disekat selama 15 jam selepas ia melalui tol berdekatan Beijing dan akhirnya mereka berjaya melepaskan 580 ekor anjing dengan nilai $17,000

Kebanyakan anjing2 ni dehydrated cedera dan mengalami virus yg boleh membawa kematian, sekurang2nya 68 ekor terpaksa dirawat. kesian mereka kene duduk dalam cage yg padat terpaksa bersempit2, menindih satu sama lain, sailing gigit dan bergaduh..! mane la pergi otak diorg ni.... mcm da xda benda nak makan..!

Mereka juga mendapati kemungkinan diantara anjing2 ni ada yg dicuri.

gambar menunjukkan seorang sukarelawan sedang merawat anjing yg dijangkiti parvovirus
anjing punye catik ni.. sebijik Husky...ish ish...


kereta digunakan untuk menghalang track ini yg baru melepasi tol berdekatan Beijing sebelum membawa anjing2 ni dari daerah Henan ke Jilin.

Sukarelawan berjalan diantara 580 ekor anjing yg diselamatkan dengan harga $17,000

dan yang paling membuatkan saya sedih, apabila seekor anak anjing dilahirkan selepas ibunya diselamatkan dari track itu..!
bayangkan bagaimana perasaan ibu mengandung(manusia) yang menanti saat melahirkan...diseksa sebegini... Ya Allah Nauzubillah...
Mereka ini tetap makhluk ciptaan Allah.. ;-(






There was an error in this gadget