Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

Wordless Wednesday : ??????????








ProDiet Photo Contest

So guys... mari kita ramai2 join contest ni... menang kalah ke yg penting kiter seronok berkongsi gambar2 bersama si comel...







My Lovely Cat Photo Contest (10 Aug - 4 Sept 2011)

Step 1: Take picture of a lovely moment of yourself with your cat(s).

Step 2: Create a caption (not more than 20 words) describing that particular moment in English or Bahasa Malaysia only.

Step 3a: Fill in your details, upload your picture and write your caption at “Your Answer” at http://petworld.com.my/con​test


OR

Step 3b: Email your picture, caption and the following detail to contest@petworld.com.my

-Your name (as in I.C. / Passport)
-Home address, zip code
-Home / Cell phone number
-I.C. number
-Birth date
-Question 1: I’ve been using ProDiet for _____ (days/months/years).
-Question 2: I know / heard about ProDiet from _____.

Step 4: Your picture will be uploaded at Facebook here

Step 5: Get started to ask your friends and family to vote “LIKE” at your picture in Facebook.

So start taking pictures, join the contest, and win the prizes NOW.
By joining the contest, you agree to http://petworld.com.my/con​test-terms-conditions





Bilik Raya...Yeayy Yeayy nak raya...;-p

Aktiviti Ahad (31.07.2011)...... supriseee..! mummy & daddy Redzuyatt's Furrkids lakukan pengubahsuaian utk bilik mereka...
 
Bilik bebudak ni x la besar pon.. kecik je.. coz skrg stay dgn MIL.. ade 3 bilik je..so yg kosong pon bilik kecik ni jela.. boleh la utk sementara tunggu mummy & daddy beli umah...
 
Ermm bilik ni da mmg lame x cat.. da buruk da pon... last cat pon dalam 10 tahun lepas kot... so kami decide nak buat sesuatu sikit la.. pagi2 ahad tu kami kuar pergi beli cat dan perkakas2 yg diperlukan..
 
Dalam pukul 3 petang kami mula mengecat... tercangak2 juga la bebudak ni tgk.. siap si buboy dr dalam cage nak capai berus cat..haaaa..
  
Ni la gambar Sebelum dan selepas..
Gambar sebelum.. maap la ye sepah sket...n mase ni podok kan diorg dalam cage..hahaa klu x abes sebok tlg ngecat...


  Gambar selepas siap mengecat...

Kami memilih warna putih dan kelabu.. nampak la moden sket. cewaahhh...Kelabu kami buat dibahagian dinding tepi cage bebudak ni takot  kotor mse diorg ni poo or pee..yg lain sume putih..
 
Dalam pukul 6 ptg kami call org yg buat drilling...kami tukar lampu bulat yg sebelum ni kepada lampu fluorescent... dan kami tambah "feature" baru kat bilik yg kecil ni..hehee...
 
*Feature* baru..~~ Tempat menggantung rosset..!!!~~ hahaa... biar diorg ni tiap2 ari tgk.. Kami minx pekerja indonesia ni.. menebuk lubang di kiri dan kanan..kemudian ikat la dawai..mcm buat ampaian jer. biase2 jer..huuu.. n kami buat 3 layer..
Inilah dia featurenyaa....sneak peek dlu...~~
Maap la ye... pintu tu x cat lagi..sebab dah pnat.. nanti baru sambung..~


Inilah dia.. TADAAAAAA>>>~~~!!

Koleksi rosset kami... ;-p

To be continue......

Alas Kaki RM4.80... Weeeee..~~

Sabtu lepas, pas balik dari bawak Tembun & Notty g cunatt g la VIVA Home kat area Cheras tu.. sbb ade promotion untuk grand opening dia...hehee.. baru je sampai sane trus dah shopping sbb ternampak alas kaki ni.. Happy Hour ~RM4.80~ terus ambikla.. ade 3 jenis warna.. so baby beli jela ketiga2nya... byk tui dah koleksi brg2 bermotifkan kucing nieee...


Ni dia alas kaki tu.. cantik.. leh buat alas masa catshow nanti...hheeee...

Sape2 yg berminat boleh la pergi ke VIVA tu.. aritu beli dia bukan dalam kedai..... dia promotion kat luar....try la cari...~~







~ Hari yang di nanti telah tibaa.... (Masuk Jawi)~

Hahaaaa... hurmm sabtu lepas pagi2 lagi da bgn sbb nak bwk si Notty & Tembun p cunat...Lepas baby uruskan hubby pergi keje...siapkan la budak2 ni... mlm sebelumnya dah puasakan diorg..


Ini lah muke2 diorg lpas da masukkan dalam carrier..muke mcm takot2 je.. tapi still nakal sbb koyakkan suratkhabar yg baby lapik kat dalam tu..diorg gigit2 suratkhabar tu..





Otw pergi hujan lebat pulak aduhhh...smpi je sane dlm hujan2 tu kene plak la  bwk diorg ni yg sgt berat ngn pegang payung lagi.... patah pinggang mummy..

 
Tgk hujan lebat betul lepas hantar diorg..


 Bukti...

Lepas selesai isi borang sume.. Dr. Pushpa suruh dtg balik dalam lagi satu jam.. so baby pon pergi la McD dekat stesen petronas berdekatan..ape lagi bfast la... da la sorg2 je sbb hubby keje..

Menu Mummy...


Lepas dah habis makan dalam pukul 10.30 pergi balik SPCA utk ambik bebudak tu..sampai2je da ramai volunteer coz diorg tgh setup utk jumble sale esok.. dtg je terus ambil diorg..diorg pon dah separuh sedar da... n balik.....

Balik tu bawak bebudak ni singgah umah tokma diorg...heee...n lex dalam cage abg baby sementara... saje bawak budak kene cunat melawat tokma dia...


Ni muke2 budak yg dah kene sunattt...


Pasni giliran yg lain pulakkk tungguuu....
  

There was an error in this gadget