Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

1st - Mama Dotty

Type : Cat
Breed : Siamese + Domestic Short Hair
Gender : Female
Age : 2 Years 4 Months
Color : Brown, Cream
Size at Maturity : Medium
Hair Length : Short
Vaccinated : No
Dewormed : Yes
Spayed/Neutered : No     


Dotty adalah kucing pertama sy setelah sekian lama sy x membela kucing. Dotty adalah pemberian kawan abg sy.. Kat rumah dia da terlalu banyak kucing.. Pada mulanya sy cume nak seekor kitten, tp dia bg Dotty ni bersama 2 ekor anak dia... Dgn tujuan jaga sampai anak habis menyusu dan return balik Dotty kalau taknak dia..... tp bile da jage lame si Dotty ni sayang la nak bg balik so still jaga sampai la sekarang... Tp malangnya anak Dotty yg sy bg nama Snowbell & Bumblebee mati selepas sebulan lebih.... sbb jangkitan pada mata...

Dotty (masa baru sampai dirumah)

Dotty dengan anaknya "Snowbell & Bumblebee"



22/2/2010 - Dotty lahirkan 4 baby yang cantik2.... tapi malangnya 3 mati tinggal la seekor... "BUBOY" budak paling nakal tu...

Dotty tengah pregnantkan si Buboy


Saya mempunyai masalah nak kembirikan Dotty ni sebab dia mmg jenis kucing yang tak boleh dikurung. Dia akan bertindak liar dalam cage. Last time kurung cuba kurung,.. dia nak alihkan anak dia.. dia dah gonggong anak dia n tolak2 anak dia dekat pintu cage. Disebabkan kesian tengok anak dia. Terpaksa la lepaskan. Dotty memang selalu keluar rumah, Dotty bukan 'Indoor Cat'. Dotty banyak terdedah pada bahaya kucing2 liar. Itu sebablah saya rasa anak dia selalu mati dan disebabkan Dotty ni juga saya belum vaksinkan dia.

Dotty Preggy lagi...

Dotty sedang berehat seketika

18/6/2010 -  Dotty lahirkan lagi 4 baby.. [Notty Jr, Mocha, Millo & Ms. Pirate] wah kali ni mmg lagi cantik.. dan saya biar saja Dotty ni menjaga anak dia dengan bebas.. kali ni dotty beranak dalam bilik abg saya... kat bawah almari.. rasanya dia suke bilik ni kot sbb last time pon dekat sini...

Anak2 Dotty


Ni memang tak boleh jadi ni... anak Dotty dah bertambah dan dah terlalu banyak kucing di rumah saya ni. Mesti buat sesuatu..  so kebanyakan masa cuba kurung Dotty utk elakkan dia bunting lagi... Satu hari Dotty terlepas dan dia tak balik selama 2 hari.. dan tgk2 Dotty Bunting lagi.. ahh tidakk....




0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget