Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

Meooww..!! ~ Promosi Car Sticker & Etc..!!!!

Actually bisness ni under baby punye blog lagi satu... Redzuyatt's kami menjalankan bisness printing Banner, Backdrop, Bunting, Sticker dan sebagainya... Di sini baby nak ambil peluang untuk semua Cat Lovers memiliki Car Sticker tersendiri... dengan harga yang murah..~~!!

Pasti kebanyakan anda rasa seronok dan teringin untuk memiliki car sticker (yg selalunya di tampal pada cermin belakang kereta anda)...gambar 'anak2 bulus anda sendiri..! Apa yang menarik anda boleh memiliki car sticker yang sama dengan header  Blog, Pet Shop, Cattery anda dan sebagainya...

Pada yang berminat bolehla tinggal kan komen anda dibawah...

 Anda perlu sertakan : - 

(Untuk yang ingin print sebijik macam header blog) - design sedia ada

- Emailkan saya fail header blog anda.
(tak kesah apa2 format - Photoshop, AI, JPEG, PDF & etc) perlu diingat pada yang hantar JPEG mestilah menghantar imej yg resolution nya tinggi kerana saya tidak bertanggungjawab diatas kualiti printing yg kurang memuaskan.

(Untuk yang tidak mempunya apa2 design) - design baru
- Emailkan saya butir-butir yang hendak anda tulis pada Car Sticker serta konsep anda.
- Gambar yang hendak dimasukkan - imej yg hendak dimasukkan cthnya background dsb. (pls seboleh2nya jangan bg gambar handphone kerana kualiti selepas print pasti tidak memuaskan) - Unlimited.
- Beri gambaran bagaimana design Car Sticker anda.. susun atur gambar dan tulisan.
(saya akan designkan untuk anda dan email pada anda untuk approval.

Harga

Sekeping RM15.00 - printing sahaja (design sedia ada)
- sekiranya anda print sebanyak 2 keping atau lebih, ia akan berharga RM10.00 untuk sekeping

Design Baru tambah RM3.00 - bayaran untuk satu kali sahaja
- menjadikan harga sekeping RM18.00
- harga print yg kedua RM 15.00
- harga print utk kali ketiga RM 10.00

Saiz 
- (akan diconfirmkan esok)

Cepat pada yang berminat..! baby akan print mengikut peringkat... printing pertama baby akan jalankan pada 15 April 2011..!! so tarikh tutup untuk menghantar file sticker anda adalah 14 April 11.59p.m.... hahahaa.... 

Promosi..~~PURRCUMA !! pada sesiapa yang menempah sebelum 10 April 2011, dan harga tempahan melebihi RM25.00, anda akan menerima Car Sticker (kecil) untuk diletakkan di cermin hadapan kereta anda.

* cas penghantaran tambahan akan dikenakan bagi yang tinggal di luar kawasan yang sewaktu dengannya..!!

*Setiap tempahan anda, saya akan sumbangkan sebanyak RM3.00 utk tabung2 serta badan2 kebajikan yang membantu anak2 bulus yang terbiar, sakit dan sebagainya..
Bantulah mereka yang memerlukan...!! 
Berseronok disamping itu kita beramal..!!
Lebih banyak tempahan..! Lebih banyak mereka akan menerima..! 

Email Add : redzuyatt@gmail.com 

 


Contoh- Contoh

(akan baby upload nanti - internal error x boleh upload gambar pulak)


Contoh Car Sticker
Kami..!!
(Contoh2 lain dan selebihnya akan baby upload kemudian)
















Hari ni Fresh Sardine & Chicken Pulak...~Fussie Cat Wet Food~

Hello smlm baby ade cite pasal beli Fussie Cat Wet Food ni kan..so smlm da cube mackerel.. harini kite cube lain plak..huuu.. sape2 yg nak tgk isi dia camne... bleh la jenguk... sbb mmg banyak ikan...

 makan time..!!






Pilih-pilih..! tiga spoloh.. tiga spoloh.. - Fussie Cat Wet Food

Hyee... hurmm ape yang tiga spoloh..?? huuu.. harini penat tapi masih nak buat satu post... tadi selepas balik kerja ajak my hubby pergi our regular petshop..~Trendy Pet~ saje jela pergi tgk.... actually nak tgk shampoo utk my cats tapi xda plak... so tgk punye tgk ade Launching Offer katanya...Wet Food Fussie Cat... 400G... RM10 untuk 3 Tin.. dlu penah skali cuba fussie cat ni tapi yg tin kecik.. coz last time Kiki sakit juz beli tiap satu jenama dari petshop semata2 nak si Kiki ni makan... 

Ni yg pernah saya cuba..ni kirenya Gred A [tin lebih kecil dan lebih mahal]

Oleh kerana tak mahu pulang dgn tgn kosong.. saya pon beli la 3 tin... xpela saje cuba..



3 For RM10

Actually saya selalu jugak bagi wet food kat bebudak ni boleh dikatakan 3 kali seminggu ke.... saya dah pernah cuba banyak jenama... W*****S... P** ***T dan sebagainya.. ni saya banding kan yg harga murah ke sederhana... xpayah la saya bandingkan dengan yg premium brand mcm fancy feast dan sebagainya,.... klu tu pon saya bau mcm nak makan jee. wakakaa....

Jika dibandingkan brand2 yg dah pernah saya cuba... Fussie Cat ni nampak better.. Firstly, artwork..graphic dia cantik.. kat packaging dia.. very interesting..~ cam mmg menarik perhatian utk membeli... I mmg appreciate artwork..! hee...

Yang kedua...Fussie Cat ni lagi banyak isi berbanding jenama lain... jika jenama lain.. ikan x berapa banyak... yang lebihnya adalah "gelling agent" banyak sgt jelly dari isinya.. so yang ni puas hati...n harga pon lebih murahh....

Untuk harini saya beli perisa..

- Fresh Mackerel
- Fresh Sardine & Chicken
- Fresh Seafood Platter

Tadi saya bg makan Fresh Mackerel dulu...kalau wetfood mmg selalunya akan beli Mackerel.. sbb rasanya diorg ni lebih ske ikan kembung.. so bile saya da bukak n nak lexkkn kat pinggan..tgk mmg puas hati...byk ikan dia..ikan lebih banyak dari gelly dia... berbanding jenama lain...[maaf gambar takde sbb bukak je da kene makan.. x sempat nak amek gambo.. tgu perasa lain la ye..] 

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh layari website Fussie Cat www.fussiecat.com







Jumaat [11.03.2011] - Mama Dotty Melahirkan..!!!

Hari Jumaat..!! hari yang ditunggu2..!! dari pagi mama baby dah call bgtau Mama Dotty mcm dah nak beranak da...tapi masih merayau2 mencari tempat... dalam pukul 1.20tgh hari Mama Baby call n bgtau dah dengar suara anak kucing kecik.. wahh excited Dotty dah beranak..~~! x sabar nak balik tgk...agak2 berapa ekor la kan.. huuu sebab perut Dotty besau sungguh...

Sebenarnya sejak kahwin ni akan menjadi kebiasaan menghantar yg preggie mintak mama Baby jaga.. sbb sekarang ni duduk flat buat sementara so xda sape yang boleh tolong jagakan... n tambahan pulak klu duk flat duk dalam cage..so ssh la klu Dotty nak beranak dalam cage...

Tapi mama bgtau dia beranak dekat bilik belakang yang dah jadi stor kat bawah katil.. adoi.. bawah tu da la kotor n byk brg2.. Dotty tetap pilih situ walaupun dah byk tempat dah mama baby sediakan untuk dia beranak...hurrmm balik keje mmg kene bersihkan la.. 

Balik je dari keje baby ajak hubby pergi rumah mama... mula la kene jadi bidan terjun.. nak kene la alihkan anak dotty tu walaupun org cakap x boleh pegang sgt anak kucing yang baru lahir ni...

Sampai je umah berbekal kan torch light HP.. tertonggeng2 la baby ni nak mencari anak Dotty ni... bile dah puas mengalih barang baru lah nampak Dotty dan anak2 nya...


 Masa ni Dotty dah bangun da sebab nampak Mummy dia dtg..
mmg kene alihkan sebab kesian anak2 Dotty kan besi2 tu...


Anak2 Dotty pon kotor lagi...rasanya Dotty baru habis beranak la..ni pon da pukul 6ptg da..


Dotty dtg balik menyusukan anak2 dia... kotor lagi n basah.. sure baru habis..

tgh dok tgk2 anak Dotty ade 2 ekor anaknya yang mati masa dilahirkan kot..
(yang ni masih dengan uri lagi)

tpaksa la alihkan ke kotak kecik yg ada kat umah buat sementara...
nasib dia tak alihkan balik anak dia mcm dulu...


ni yang seekor lagi.. kesian je.. dah la yg mati cantik2 pulak tu...

kedua2 yang mati telah Baby alihkan untuk ditanam...

anak2 Dotty banyak woo... setelah dikira Dotty melahirkan 9 Ekor anak...
tapi 2 telah mati dan tinggal la 7 Ekor..!!



Day 3
Gambar ni diambli tadi masa Baby pergi rumah mama tadi....
Masih tak dapat cari kotak semuanya habis katanya...


Sebenarnya Dotty ni mempunyai sejarah iaitu anak dia mesti tak sehat n akan mati.. yang sebelum2 ni dari byk2 tgal la 1 n yg paling latest sebelum ni dia beranak dari 7 Ekor tgl 2 je yang hidup.. xtau la kenapa.. ni 7 Ekor ni harap2 sihat la...

Satu lagi sejarah tercipta..!!! haahaa Dotty ni kalau lahirkan anak mesti ekor kontot n bengkok.. haha.. mcm ekor dia.. klu panjang pon mesti hujung ade kink.. hee... tapi kali ni memang hebat la.. sume ekor panjang mmg panjang...huu.. ade pasan sekor kot hujung ade bengkok sikit.. tapi xpela..hee...yang penting semua pon panjang.. dan ini satu sejarah. selalu kontot2 je ekor... ape2 pon Mummy tetap sayang semuanya....

P/S : Dotty pasni xmoh preggie lagi ye... Mummy nak mandulkan Dotty..purrlease.. da la sebelum ni Mummy dah buat appointment ngn Doc tapi xjadi sebab Dotty dah preggie lak... cukup ye sayang pasni Dotty rest jaga diri Dotty je tau... jangan menggatai lagi tau... huu pasni mmg Mummy kene bawak Dotty balik Flat la.. klu x kat sane Dotty lepas.. nanti mane2 la Dotty g cari pakwe.. mmg kene kurung Dotty ni... klu x nanti Mummy susah lagi....~~~~



Jangan Terlalu Lebih Bekerja....!!

 Heloo... tiba2 baby teringat akan email ni yang penah baby terima suatu ketika dulu... huuuu... dan sgt sesuai utk Sis DC yg terlalu busy katanya....huuuu

Sis... tetibe rasa teringat ngn menda ni.. hee.. sis jangan keje kuat sangat tau.. silap2 nanti jadi mcm mereka nih..huuu... relax2 sket bile ade masa ye...


New employee
You are listening to Stevie Wonder
(It's your first day at work and all is fine and great)



 After 3 months...
 You are listening to HOUSE music
(because you are so busy that you're not sure if you're coming or going)



After 6 months...

You are listening to Heavy Metal
(your days start at 0800 and end at 2000)
 


After 9 months...
You are listening to Hip Hop
(You become fat due to stress and now you suffer from constipation)
 


After a year... 

 You are listening to GANGSTA RAP
(Your eyes start to twitch, you forget what a 'good hair day' feels like as you fall out of bed and live on caffeine!!)



After a second year...
You are listening to Techno
and have gone a bit... well... crazy!
 


And finally, after n year...
   

 

Acalypha Indica - Pokok Galak Kucing

Hai semua..Rindu rasanya untuk memblogging.. lama betul  Baby x buat entri berikutan pc rosak dan kesibukan yang melanda... sepanjang masa ni terlalu byk peristiwa yang berlaku pada Baby dan anak2 bulus..

Untuk entri kali ini, baby nak ceritakan berkenaan Pokok Galak Kucing atau nama saintifiknya Acalypha Indica. Lama da pun pokok ni terkenal  dikalangan kucing.. tp disebabkan terlalu sibuk x penah la pulak sempat nak membuat entri berkenaan topik ni.. 

Semalam lepas melawat rakan di hospital, baby & hubby pergi ke rumah rakan untuk meminta sedikit pokok kucing ni.. yela skang ni baby tinggal di flat so x la pulak jumpe tanah n apetah lagi pokok kucing ni...hahaaa.... kawasan rumah rakan baby ni terlalu luas dan persekitarannnya penuh dengan pokok kucing ni.. seronok plak tgk.. rakan baby ni tak la minat kucing sgt tp parents mereka ni ada bela kucing. byk jugak la...

Masa kami sibuk nak memetik salah seekor kucing da sebok dtg sebab da terbau pokok ni dicabut... dia da dtg dekat meja kami letakkan pokok ni... baby pon campak jela kat dia.. ha tu diaa ligat dia gigt smpi rakan dia yg lain pon dtg nak join..! hiihiiiii....
masa kami cabut ni pon malam so xla ambil banyak pon.. mane yg nampak je.. takot woo cabut pokok memalam2 ni.. huuu...kang ape2 kang takot woo...

Ini dia hasil yg kami ambil semalam x byk pon..  sbb nak bagi kat kiki.. dia mcm x berapa sihat.. tp bg depan muka dia pon dia mcm xda perasaan so selebihnya baby bagi la pada yg lain2. sampai gegar2 la cage diorg ni main.. siap ade yg berebut bawak lari masuk litter box n main dalam tu... xnak bg yg lain ambil la kot..



ni pulak yg lex dalam pasu.. igt nak semai.. nak kene cari pasu besar sket la camni.. huuu n nak tanam sikit kat umah mama baby.. sbb umah bawah senang sket...tp nak cuba gak la bercucuk tanam kat flat ni kan..huuu.. xtau la bleh idop ke x...



Disini baby sertakan sikit maklumat mengenai pokok ni yang baby peroleh dari laman-laman web.


Nama Tempatan : Kucing Galak / Galak Kucing
Nama Saintifik : Acalypha Indica
Nama Lain : Indian Copperleaf,India Acalypha
Famili : Euphorbiaceae
Jenis Tumbuhan : Tumbuhan Liar

Penerangan Tumbuhan

Tumbuhan Liar ini begitu mudah dijumpai tumbuh meliar di negara kita walaupun pada asalnya ia dikatakan berasal dari India. Ia dikategorikan sebagai herba semusim yang sentiasa boleh didapati dengan ketinggian antara 0.5 - 1.0m. Tumbuhan ini menjadi kegemaran kucing yang kebiasaanya akan makan daun dan akarnya.

Kegunaan (dari segi perubatan)

Pokok ini selalunya digunakan dengan meluas dalam bidang perubatan homeopati. Dalam perubatan tradisional, tumbuhan ini banyak digunakan untuk mengubati masalah yang menyerang sistem pernafasan seperti asma, bronkitis dan batuk. Ia juga dikatakan, boleh digunakan untuk menambahkan tenaga batin. Selain itu menurut perubatan di India, pokok ini juga boleh digunakan untuk merawat demam kuning(jaundice), asma dan untuk merawat paru2. Ia juga digunakan untuk merawat luka dan boleh bertidak sebagai ejen untuk meneutralkan bisa Russell Viper. Di India, pokok ini digunakan sebagai makanan sayuran harian di sana.



Kehidupan Bersama Haiwan Peliharaan Anda..!!!

Harini dekat ofis tak seberapa busy so kami sebagai designer terpaksa mengisi masa yang ada tu dengan menelaah buku2 design yang ada di library opis baby ni... belek punya belek terjumpa la satu buku ni.. pilih buku ni kononnya baca sbb nanti klu ade umah sendri leh la dapat idea cmne nak membega rumah.. skali tgk punye tgk terbenti plak kat satu bahagian ini.... yg terus mnyegarkan mata ku yg mengantuk ni.. heeee...


Nama Buku :
200 Tips For Apartment Design
Copyright 2008 for Asian edition by Azur and LOFT Publications


Penerbit :
Azur Corporation 



Sebahagian kecil buku ini menyelitkan bahagian 'Living with Pets'.. Kehidupan bersama Haiwan Peliharaan. Menarik bukan..???
Dibawah ini adalah sebahagian kecil berkenaan topik ini.. walaupun mempunyai cuma 4 muka surat dari 799 muka surat tapi sudah cukup memberikan idea pada sesiapa yang pentingkan kehidupan mewah dan moden dan dalam masa yang sama mempunyai haiwan peliharaan serta ingin mempunya perabot khas untuk mereka.. pendek kata perabot yang xnampak seperti hak milik haiwan peliharaan kita la... 







Direktori
(Di sini Baby sertakan laman web bagi jenama produk yang tertera digambar pada sesiapa yang ingin mengetahui lebih detail mengenai produk2 serta design2 untuk si comel anda... mane tau ada yang nak cari idea untuk DIY ke..huuu.. klu ye buat lebih hantar kat Baby 1 ye.. huuu)




HEPPER


HOLDEN DESIGN


COSMOPOLITAN CANINE


BARK DECO


KITTY POD/ELIZABETH PAGE


PET INTERIORS


CAT INTERIORS


MODERN CRITTER


ATELIER OI-SA


MARMALADE PET CARE
There was an error in this gadget