Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

Pilih-pilih..! tiga spoloh.. tiga spoloh.. - Fussie Cat Wet Food

Hyee... hurmm ape yang tiga spoloh..?? huuu.. harini penat tapi masih nak buat satu post... tadi selepas balik kerja ajak my hubby pergi our regular petshop..~Trendy Pet~ saje jela pergi tgk.... actually nak tgk shampoo utk my cats tapi xda plak... so tgk punye tgk ade Launching Offer katanya...Wet Food Fussie Cat... 400G... RM10 untuk 3 Tin.. dlu penah skali cuba fussie cat ni tapi yg tin kecik.. coz last time Kiki sakit juz beli tiap satu jenama dari petshop semata2 nak si Kiki ni makan... 

Ni yg pernah saya cuba..ni kirenya Gred A [tin lebih kecil dan lebih mahal]

Oleh kerana tak mahu pulang dgn tgn kosong.. saya pon beli la 3 tin... xpela saje cuba..



3 For RM10

Actually saya selalu jugak bagi wet food kat bebudak ni boleh dikatakan 3 kali seminggu ke.... saya dah pernah cuba banyak jenama... W*****S... P** ***T dan sebagainya.. ni saya banding kan yg harga murah ke sederhana... xpayah la saya bandingkan dengan yg premium brand mcm fancy feast dan sebagainya,.... klu tu pon saya bau mcm nak makan jee. wakakaa....

Jika dibandingkan brand2 yg dah pernah saya cuba... Fussie Cat ni nampak better.. Firstly, artwork..graphic dia cantik.. kat packaging dia.. very interesting..~ cam mmg menarik perhatian utk membeli... I mmg appreciate artwork..! hee...

Yang kedua...Fussie Cat ni lagi banyak isi berbanding jenama lain... jika jenama lain.. ikan x berapa banyak... yang lebihnya adalah "gelling agent" banyak sgt jelly dari isinya.. so yang ni puas hati...n harga pon lebih murahh....

Untuk harini saya beli perisa..

- Fresh Mackerel
- Fresh Sardine & Chicken
- Fresh Seafood Platter

Tadi saya bg makan Fresh Mackerel dulu...kalau wetfood mmg selalunya akan beli Mackerel.. sbb rasanya diorg ni lebih ske ikan kembung.. so bile saya da bukak n nak lexkkn kat pinggan..tgk mmg puas hati...byk ikan dia..ikan lebih banyak dari gelly dia... berbanding jenama lain...[maaf gambar takde sbb bukak je da kene makan.. x sempat nak amek gambo.. tgu perasa lain la ye..] 

Kalau nak tahu lebih lanjut boleh layari website Fussie Cat www.fussiecat.com







4 comments:

meowwmania said...

wahh nak cuba jugak lah ;)

Cat-in-Sydney said...

Kat mana Trendy Pets ni? Kita pergi Pet Lovers Centre Fussie Cat tin kecik RM2.30 (b4 discount). Tak nampak pulak tin besar tu. Royale Fancy Feast skrg ada discount 20%. yummmm..... purrr....meow!

KaTTe'PuSS said...

yang tin kecik tu mmg mahal.. dia kire gred A la.. yg ni yg B la... but ok.. da penanh cube yg lain.. pade sy yang ni lagi banyak isi dr gelly...
Trendy Pet ni kat Setapak... tin besar ni baru lagi rasanya. xpenah nmpk... n kat petshop ni pon tulis launching offer...

KaTTe'PuSS said...

meowwmania.. cuba2 jgn x cube.. heee puas ati gak la.. n murah jugak...

Post a Comment

There was an error in this gadget