Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

Jumaat [11.03.2011] - Mama Dotty Melahirkan..!!!

Hari Jumaat..!! hari yang ditunggu2..!! dari pagi mama baby dah call bgtau Mama Dotty mcm dah nak beranak da...tapi masih merayau2 mencari tempat... dalam pukul 1.20tgh hari Mama Baby call n bgtau dah dengar suara anak kucing kecik.. wahh excited Dotty dah beranak..~~! x sabar nak balik tgk...agak2 berapa ekor la kan.. huuu sebab perut Dotty besau sungguh...

Sebenarnya sejak kahwin ni akan menjadi kebiasaan menghantar yg preggie mintak mama Baby jaga.. sbb sekarang ni duduk flat buat sementara so xda sape yang boleh tolong jagakan... n tambahan pulak klu duk flat duk dalam cage..so ssh la klu Dotty nak beranak dalam cage...

Tapi mama bgtau dia beranak dekat bilik belakang yang dah jadi stor kat bawah katil.. adoi.. bawah tu da la kotor n byk brg2.. Dotty tetap pilih situ walaupun dah byk tempat dah mama baby sediakan untuk dia beranak...hurrmm balik keje mmg kene bersihkan la.. 

Balik je dari keje baby ajak hubby pergi rumah mama... mula la kene jadi bidan terjun.. nak kene la alihkan anak dotty tu walaupun org cakap x boleh pegang sgt anak kucing yang baru lahir ni...

Sampai je umah berbekal kan torch light HP.. tertonggeng2 la baby ni nak mencari anak Dotty ni... bile dah puas mengalih barang baru lah nampak Dotty dan anak2 nya...


 Masa ni Dotty dah bangun da sebab nampak Mummy dia dtg..
mmg kene alihkan sebab kesian anak2 Dotty kan besi2 tu...


Anak2 Dotty pon kotor lagi...rasanya Dotty baru habis beranak la..ni pon da pukul 6ptg da..


Dotty dtg balik menyusukan anak2 dia... kotor lagi n basah.. sure baru habis..

tgh dok tgk2 anak Dotty ade 2 ekor anaknya yang mati masa dilahirkan kot..
(yang ni masih dengan uri lagi)

tpaksa la alihkan ke kotak kecik yg ada kat umah buat sementara...
nasib dia tak alihkan balik anak dia mcm dulu...


ni yang seekor lagi.. kesian je.. dah la yg mati cantik2 pulak tu...

kedua2 yang mati telah Baby alihkan untuk ditanam...

anak2 Dotty banyak woo... setelah dikira Dotty melahirkan 9 Ekor anak...
tapi 2 telah mati dan tinggal la 7 Ekor..!!



Day 3
Gambar ni diambli tadi masa Baby pergi rumah mama tadi....
Masih tak dapat cari kotak semuanya habis katanya...


Sebenarnya Dotty ni mempunyai sejarah iaitu anak dia mesti tak sehat n akan mati.. yang sebelum2 ni dari byk2 tgal la 1 n yg paling latest sebelum ni dia beranak dari 7 Ekor tgl 2 je yang hidup.. xtau la kenapa.. ni 7 Ekor ni harap2 sihat la...

Satu lagi sejarah tercipta..!!! haahaa Dotty ni kalau lahirkan anak mesti ekor kontot n bengkok.. haha.. mcm ekor dia.. klu panjang pon mesti hujung ade kink.. hee... tapi kali ni memang hebat la.. sume ekor panjang mmg panjang...huu.. ade pasan sekor kot hujung ade bengkok sikit.. tapi xpela..hee...yang penting semua pon panjang.. dan ini satu sejarah. selalu kontot2 je ekor... ape2 pon Mummy tetap sayang semuanya....

P/S : Dotty pasni xmoh preggie lagi ye... Mummy nak mandulkan Dotty..purrlease.. da la sebelum ni Mummy dah buat appointment ngn Doc tapi xjadi sebab Dotty dah preggie lak... cukup ye sayang pasni Dotty rest jaga diri Dotty je tau... jangan menggatai lagi tau... huu pasni mmg Mummy kene bawak Dotty balik Flat la.. klu x kat sane Dotty lepas.. nanti mane2 la Dotty g cari pakwe.. mmg kene kurung Dotty ni... klu x nanti Mummy susah lagi....~~~~



2 comments:

meowwmania said...

9 ekor?? banyak nyeeee.....

smoga Dottie dan anak-anak membesar dgn sihat :)

KaTTe'PuSS said...

xla tgal 7 je... sbb 2 mati mase lahirkan tuu....

Post a Comment

There was an error in this gadget