Please Like Our Page

Redzuyatt's ~House Of Furrkids~

Bilik Raya...Yeayy Yeayy nak raya...;-p

Aktiviti Ahad (31.07.2011)...... supriseee..! mummy & daddy Redzuyatt's Furrkids lakukan pengubahsuaian utk bilik mereka...
 
Bilik bebudak ni x la besar pon.. kecik je.. coz skrg stay dgn MIL.. ade 3 bilik je..so yg kosong pon bilik kecik ni jela.. boleh la utk sementara tunggu mummy & daddy beli umah...
 
Ermm bilik ni da mmg lame x cat.. da buruk da pon... last cat pon dalam 10 tahun lepas kot... so kami decide nak buat sesuatu sikit la.. pagi2 ahad tu kami kuar pergi beli cat dan perkakas2 yg diperlukan..
 
Dalam pukul 3 petang kami mula mengecat... tercangak2 juga la bebudak ni tgk.. siap si buboy dr dalam cage nak capai berus cat..haaaa..
  
Ni la gambar Sebelum dan selepas..
Gambar sebelum.. maap la ye sepah sket...n mase ni podok kan diorg dalam cage..hahaa klu x abes sebok tlg ngecat...


  Gambar selepas siap mengecat...

Kami memilih warna putih dan kelabu.. nampak la moden sket. cewaahhh...Kelabu kami buat dibahagian dinding tepi cage bebudak ni takot  kotor mse diorg ni poo or pee..yg lain sume putih..
 
Dalam pukul 6 ptg kami call org yg buat drilling...kami tukar lampu bulat yg sebelum ni kepada lampu fluorescent... dan kami tambah "feature" baru kat bilik yg kecil ni..hehee...
 
*Feature* baru..~~ Tempat menggantung rosset..!!!~~ hahaa... biar diorg ni tiap2 ari tgk.. Kami minx pekerja indonesia ni.. menebuk lubang di kiri dan kanan..kemudian ikat la dawai..mcm buat ampaian jer. biase2 jer..huuu.. n kami buat 3 layer..
Inilah dia featurenyaa....sneak peek dlu...~~
Maap la ye... pintu tu x cat lagi..sebab dah pnat.. nanti baru sambung..~


Inilah dia.. TADAAAAAA>>>~~~!!

Koleksi rosset kami... ;-p

To be continue......

0 comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget